Kunstgras anno nu is van ander kaliber dan de eerste generatie kunstgrasmatten. Een grastapijt van kunststofvezels oogt nu niet alleen bijzonder realistisch, maar kan ook prima tegen langdurige belasting. Maar de grootste sprong vooruit in de wereld van kunstgras is wel de duurzame productie. BuitenGewoon Kunstgras produceert eersteklas kunstgras van eigen bodem. In Genemuiden, de ‘hoofdstad’ van het duurzame kunstgras.

Duurzame productie kunstgrasmat

Wat houdt duurzaamheid in, als het gaat om de productie van kunstgras? Bij duurzaam geproduceerde kunstgrastapijten draait het om twee belangrijke pijlers. Ten eerste een lange levensduur. Ten tweede het milieubewust omgaan met materialen en productiemiddelen.

Lange levensduur

Kunstgras van BuitenGewoonKunstgras vergt geen of nauwelijks onderhoud. Daarnaast zijn de vezels van zeer hoge kwaliteit, met een lange levensduur tot gevolg. Een kunstgrasgazon kan minimaal twaalf jaar meegaan, oplopend tot wel twintig jaar. 8 jaar garantie biedt de zekerheid die past bij zo’n duurzaam product.

Milieuvriendelijk produceren

Waar natuurgras nog weleens met chemicaliën of bestrijdingsmiddelen wordt bewerkt, is dit bij het onderhoud van kunstgras niet het geval. Kunstgras is immers zo goed als onderhoudsvrij.

Kunstgrasmatten worden gefabriceerd uit gerecycled kunstgras en zijn zelf ook weer recyclebaar. Vroeger waren alleen de garens (de grassprietjes) recyclebaar. Tegenwoordig is ook de rug van een kunstgrasmat geschikt gemaakt voor recycling. Het duurzame resultaat? Een prachtige grasmat, van de basis tot het hoogste grassprietje volledig van hergebruikt materiaal.

Daarnaast betekent de milieuvriendelijke productie van kunstgrassystemen (recycling, geen gebruik van nieuwe grondstoffen) dat vanzelf het energie- en waterverbruik gereduceerd worden. Hetzelfde geldt voor de uitstoot van koolstofdioxide.

naaldenbalk voor kunstgras

Specials

BuitenGewoon Kunstgras presenteert dan ook met trots een drietal verantwoord geproduceerde Specials in het hoogste kwaliteitssegment. Topkwaliteit kunstgrasmatten van duurzame klasse.

Ecolette

Kunstgras Ecolette wordt ook wel het paradepaardje onder de duurzame grasmatten genoemd. Dit kunstgrasgazon is onze voorloper op het gebied van 100% milieubewust geproduceerd kunstgras. Ecolette wordt namelijk uitsluitend geproduceerd met gerecylede garens. Daarnaast overtuigt Ecolette ook op esthetisch gebied door een aangenaam matte, chique tint.

Paradijs

Kunstgrasgazon Paradijs laat u ervaren hoe echte luxe voelt. Dit volle, rijke grastapijt wordt geweven met een van de zachtste (Resoft) vezels op de markt. De diepgroene kleur en hoge belastbaarheid zorgen voor de rest: een ongekend comfortabele, paradijselijke en duurzaam geproduceerde grasmat onder uw voeten.

Uniek

Alle ogen gericht op kunstgras Uniek! Dit Specials gazon is uitgevoerd in maar liefst zeven kleuren kunststofvezels, waardoor er een unieke kleurschakering ontstaat. Met 52 mm hoogte is Uniek een van de chicste grastapijten uit de collectie. Kunstgrasgazon Uniek verwent oog en voeten door de subtiele uitstraling en natuurlijke zachtheid.

Zo staat duurzaamheid niet alleen voor verantwoorde productie, maar ook voor de weldaad van luxe kunstgrastapijten.