Bij kunstgras voor een particuliere tuin denkt u wellicht het eerst aan een prachtig groen gazon. Maar heeft u wel eens een eigen hockeyveld overwogen?

Buitengewoon duurzaam

Een belangrijk voordeel voor het gebruik van kunstgras hockey boven natuurgras is natuurlijk het feit dat deze velden weinig tot geen onderhoud behoeven. Hockey is een intensieve, snelle sport waarbij het gras veel te verduren krijgt. Het kunstgras van BuitenGewoonKunstgras dat gebruikt wordt voor hockeyvelden is buitengewoon duurzaam.

Zelf aanleggen

Bij een relatief klein en eenvoudig veldje, bijvoorbeeld met een maatvoering van 8x4 meter, kunt u er voor kiezen het hockeyveld zelf aan te leggen. Omdat u dan een veld krijgt met de rolbreedte van het tapijt zijn lijm- en naadverbindingen niet nodig. Er zijn een paar aandachtspunten bij de aanleg van een kunstgras hockeyveld. Eventueel aanwezig natuurgras zal vooraf moeten worden verwijderd. Daarna moet de onderliggende grond gestabiliseerd en vlak gemaakt worden. Het is raadzaam om het veld iets te verlagen, waarbij een opstaande rand de bal beter in het spel houdt. Een stabiele, waterdoorlatende ondergrond van geotextiel gunt de spelers het beste spel. Het uitrollen van het gras en het pas snijden is vervolgens vrij simpel.

Prima balrol

BuitenGewoonKunstgras is ervaren met de levering van kunstgras voor hockeyvelden van particulieren. Het kunstgras dat hiervoor wordt gebruik is professioneel gras van de beste kwaliteit. Dit garandeert een prima balrol. Wij kunnen het veld ook voor u aanleggen, compleet met doeltjes en belijningen. Wij adviseren u hierbij graag.