Duurzaamheid is een begrip dat van alles kan betekenen. Van hoe slijtvast dingen zijn tot hoe gemakkelijk de grondstoffen zijn her te gebruiken. Bij duurzaamheid wordt vaak gedacht aan natuurlijke materialen, maar ook een kunststof product als kunstgras kunnen we als duurzaam betitelen.

 

Slijtvast en onverwoestbaar

Kunstgras is gemaakt van kunststofvezels. Het materiaal is ijzersterk en niet kapot te krijgen. U krijgt bij aankoop tien jaar garantie op de kleur en de vezelsterkte. U kunt er dus zeker van zijn dat u lange tijd van uw grasmat kunt genieten. Op speelplaatsen kan er door intensief gebruik wel enige slijtage ontstaan, maar in een tuin of op een balkon is dit niet aan de orde.

 

Herbruikbaar

De kunststof sprieten zijn herbruikbaar of recyclebaar, maar voor de latex ondergrond geldt dit niet. Daarom worden kunstgrasmatten nog niet gerecycled om hier weer nieuw kunstgras of andere materialen van te maken. Toch gaan de ontwikkelingen op dit gebied razend snel. Op voetbalvelden, bijvoorbeeld, wordt momenteel geëxperimenteerd met een geweven kunstgrasproduct van polyethyleen. Dit kan wel helemaal worden versneden en is daarom geschikt voor hergebruik. Van het afval worden geen nieuwe grasmatten gemaakt, maar bijvoorbeeld wel kunststof stoelen.