U doet er verstandig aan om in deze tijd van vuurkorven en vuurwerk of hete voorwerpen uit de buurt van kunstgras te houden. Niet vanwege brandgevaar, maar omdat de kunststofvezels door de hitte kunnen smelten. Zo kunnen er bij brand lelijke plekken ontstaan in het gras. Dit is iets om rekening mee te houden bij het plaatsen van een vuurkorf of buitenhaard. Ook kunt u vuurwerk beter niet vanaf het kunstgras aansteken.

Schroeivlekken

Kunstgras is gemaakt van hoogwaardige kunststofvezels. Deze branden niet, maar ze kunnen wel smelten bij contact met vuur of hete voorwerpen. Vuurwerk, een barbecue of een achteloos weggegooide brandende sigaret kan op deze manier smelt- of schroeivlekken in uw mooie gazon veroorzaken. Iets waar u toch niet op zit te wachten?

Reparatie

Mocht er onverhoopt een schroeiplek ontstaan, dan is er nog geen man overboord. U kunt eventueel het beschadigde gras op een eenvoudige wijze repareren door de smeltvlek/schroeivlek eruit te snijden en te vervangen door een nieuw stuk gras. Het is niet te vermijden dat deze reparatie zichtbaar is. Daarom is voorkomen van een schroeiplek uiteindelijk toch beter.

Bluseffect

Bij normaal gebruik hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw kunstgras vlam vat. Wanneer het kunstgras echter langere tijd aan open vuur wordt blootgesteld, dan kan er wel brandgevaar ontstaan. Is het gras gevuld met een laag zand, dan zal dit ervoor zorgen dat het vuur zich verder verspreid. Zand heeft een bluseffect, ook op kunstgras. Daarom is alleen kunstgras dat is gevuld met zand daadwerkelijk brandveilig.