Kunstgras wordt steeds vaker toegepast in de tuin, op het balkon of dakterras. Door de toenemende populariteit van kunstgras en het grote aantal aanbieders is de prijs van het kunstgras de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Kunstgras hoeft dus niet duur te zijn. Maar…

Inferieur Chinees kunstgras: schadelijk voor mens, dier en milieu

Door de toenemende vraag naar kunstgras is ook het aanbod van goedkoop kunstgras van inferieure kwaliteit groter geworden. Op internet kunt u bijna niet om dit spotgoedkope kunstgras heen. Natuurlijk bent u vrij om te kiezen, maar we geven u wel graag een waarschuwing. Vaak is dit kunstgras, dat in China geproduceerd wordt, niet vrij van zware metalen zoals lood en cadmium. Deze stoffen zijn zeer schadelijk voor mens, dier en milieu. Veilig kunstgras herkent u echter direct aan het REACH keurmerk.

Tè goedkoop is duurkoop

We zien ook dat er partijen afgekeurd kunstgras tegen dumpprijzen verkocht worden. De kunstgrasprijzen zijn soms wel tot 50% lager dan bij de kwaliteitshandel. Op het eerste gezicht lijkt dat kunstgras mooi en heeft het vergelijkbare specificaties als de kunstgrassen van de betere kunstgrasspecialist. Echter goedkoop kan hier ook duurkoop zijn. In de praktijk zal dit kunstgras minder kleurvast zijn en eerder verkleuren door de UV-straling van de zon. Wij zien ook wel dat vanwege productiefouten de kunstgrasvezels loslaten of dat er strepen in het gazon staan. Vaak is de garantie niet goed geregeld en als u dan wilt reclameren, komt u van een koude kermis thuis.

Lifegrass® - veilig en goedkoop

BuitenGewoonKunstgras is official supplier van Lifegrass® kunstgras. Lifegrass® kunstgras is een kunstgras van topkwaliteit met een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Het gras van BuitenGewoonKunstgras behoort tot de goedkoopste in de markt. Bovendien zijn alle soorten Lifegrass® opgebouwd uit maar liefst 4 kleuren vezels voor een natuurlijke uitstraling. Alle soorten zijn voorzien van mosdraad. Ons kunstgras wordt uitsluitend in Nederland geproduceerd, waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Op verzoek kunnen we u een REACH-certificaat van ons product overleggen.