Een tuin krijgt in ons land door het jaar heen te maken met allerlei typen weersomstandigheden. Zon, (veel) regen, sneeuw, hagel, wind. Voor ons niet altijd even prettig en ook natuurgras kan daar behoorlijk onder te lijden hebben. Maar hoe zit dat eigenlijk met kunstgras? Is het bestand tegen extreem weer of moet u extra maatregelen nemen ter bescherming?

Veel regen en kunstgras

Kunstgras is weerbestendig. Zolang er geen langdurige plasvorming ontstaat op het gazon, zal ook overvloedige regenval, sneeuw of hagel bij het kunstgras geen problemen geven. De vezels zullen niet verkleuren, zoals sprieten van natuurgras dat bij veel nattigheid wel doen. Zorg wel voor een goede afwatering, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een goede ondergrond die waterdoorlatend is. Het is daarnaast beter als de grond iets schuin af loopt naar de zijkanten toe. Wanneer plassen op het gras blijven liggen kan algvorming in het gras ontstaan. Dit is dus iets wat u beter kunt proberen te voorkomen.

Garantie op kleur

Op een zonnige dag hoeft u niet bang te zijn voor het effect hiervan op uw kunstgras. De zon zal uw gras niet aantasten, hoe heet het ook wordt. De kunstgrasvezels zijn kleurvast en in onze omgeving, waar de UV kracht nog niet zo sterk is, krijgt u daarom een garantie van wel acht jaar op de kleur. Ook zal hitte het kunststof niet oplossen of week maken.

Vorst en kunstgras

Ook vrieskou is voor het kunstgras niet erg. De kunststofvezel zal niet bevriezen, zelfs niet bij twintig graden vorst. Rondom de vezels kan bij vochtige kou wel een laagje ijs ontstaan. Dit is geen probleem. De vezels zijn zo sterk, dat u niet bang hoeft te zijn dat deze door een laagje ijs zullen afbreken. Zodra sneeuw en ijs verdwenen zijn, heeft u weer zicht op een prachtig groen gazon. En dat hoeft u bij natuurgras niet te verwachten.

Meer weten over de beste ondergrond voor kunstgras: https://www.buitengewoonkunstgras.nl/blog/beste-ondergrond-kunstgras/