Heeft u een hond of honden die u ook regelmatig in de tuin laat rondlopen? Dat is voor kunstgras geen bezwaar. Honden en kunstgras gaan uitstekend samen. Maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden.

Spelen

U kunt uw hond met een gerust hart op het kunstgras laten spelen. Zorg er wel voor dat de grasmat goed vastligt, zodat deze niet kan verschuiven bij het rollen en springen. Een stevige ondergrond zorgt ervoor dat uw kunstgrasgazon mooi glad blijft.

Plas

Plast uw hond uit enthousiasme eens per ongeluk op het gras? Wanhoop niet. De kunststofvezels zullen door de urine niet worden aangetast. De vezels zullen niet verbleken, verkleuren of smelten. Het is wel belangrijk dat u uit hygiƫnisch oogpunt het ongelukje goed naspoelt met water, zeker in een droge periode. Regen kan deze taak natuurlijk van u overnemen.

Hondenpoep

U gebruikt uw prachtige gazon uiteraard niet als hondenuitlaatplek. Toch kan er ook wel eens hondenpoep op terecht komen. Dit kunt u het beste direct verwijderen om te voorkomen dat de ontlasting in het gazon wordt getrapt. Uiteindelijk is dat is ook wel zo hygiƫnisch. Maar ook hierbij geldt dat de vezels er niet door worden aangetast.

Graven

Veel honden houden van graven in de grond, soms ook in uw mooie kunstgrasgazon, vooral als dit ligt op de plaats waar eerst natuurgras lag. Ze stoppen meestal met graven als ze door het kunstgras geen aarde meer ruiken. Maar aangeleerd gedrag is moeilijk af te leren. Houdt u daarom een hond die graag gaten graaft de eerste tijd na het leggen van uw kunstgras goed in de gaten. Probeer de gewoonte direct een halt toe te roepen. Het kunstgras kan zeker tegen een stootje, maar de levensduur kan door voortdurend graven toch wel wat verkort worden.