Kunstgras bestaat uit getufte kunststofvezels op een rubberen mat. Tussen de vezels kun je, vooral bij de hogere kwaliteit kunstgras, bruin getinte krulletjes zien zitten. Wat zijn dat en wat is de functie ervan?

Mosdraad

De bruine, gele, groen of beige gekroesde draadjes tussen de grotere groene vezels zijn mosdraden. Je kunt ze zien zitten als je de vezels een beetje opzij duwt. De kleine sprietjes zorgen ervoor dat het kunstgras er natuurlijker uit ziet. Daarnaast heeft het mosdraad een belangrijke functie: het zorgt ervoor dat het kunstgras langer mooi blijft.

Veerkracht

Door de sprietjes blijven de lange kunstgrasvezels beter overeind staan en zijn ze veerkrachtiger. Ze zorgen ervoor dat het gras weer overeind komt, nadat het een tijd is plat gedrukt, bijvoorbeeld door de plaatsing van een zwembad. Werd er in eerste instantie vooral zand gebruikt om de vezels overeind te houden, tegenwoordig is deze functie bij een goede kwaliteit kunstgras vaak overgenomen door het mosdraad.

Zachter

Mosdraad heeft een aantal voordelen ten opzichte van zand. Zo maakt het het kunstgras vaak wat zachter. En het voorkomt dat een deel van het kunstgras onzichtbaar wordt. Met zand gebeurt dit wel. Je verliest al snel wat hoogte. Hogere grassoorten zijn nog niet zo lang op de markt. Hoe hoger het gras, hoe meer zand er nodig was om het overeind te houden. Door het gebruik van mosdraad is ook een hoger gras optimaal zichtbaar.

Verzwaren

Betekent dit dan dat zand helemaal niet meer nodig is? Nee, want zand heeft vaak nog een andere functie. Het zorgt voor extra gewicht zodat het kunstgras goed op zijn plek blijft liggen. Mosdraad is net zo licht als kunstgras en kan dus niet voorkomen dat het gras gaat schuiven of zelfs wegwaait. Is er een risico dat het gras gaat verschuiven, dan is een (extra) zandinvulling aan te raden.

Natuurlijke uitstraling

Voor een gazon waar kinderen lekker op kunnen spelen, is kunstgras met mosdraad de beste keuze. Het is lekker zacht en geeft een natuurlijke uitstraling. Voor advies over welk gras het beste bij uw gebruik past, kunt uiteraard altijd bij BuitenGewoonKunstgras terecht..

Filteren

Foto-tabel  Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Filteren

Foto-tabel  Lijst

Van hoog naar laag sorteren