Kunstgras wordt over het algemeen geleverd op een rolbreedte van 4 meter. Wanneer uw tuin breder is dan 4 meter zult u één of meerdere banen moeten verlijmen.

 

Lijm en lijmband: een precies werk

Kunstgrasbanen worden aan elkaar gemaakt door ze te verlijmen. Veel aanbieders van kunstgras bieden daarvoor lijmband en speciale 2 componenten kunstgraslijm aan. U dient de lijmband tussen de te verlijmen kunstgrasbanen te leggen en de 2 componenten van de lijm met elkaar te vermengen. Vervolgens wordt de lijmband ingesmeerd met de kunstgraslijm. Dit is een precies werk met het risico dat de componenten niet goed zijn gemengd of dat er teveel of te weinig lijm aangebracht wordt. Het resultaat is een zichtbare naad tussen de kunstgrasbanen.

 

Zelfklevende lijmband: eenvoudig kunstgrasbanen verlijmen zonder geklieder

Met de zelfklevende lijmband van BuitenGewoon Kunstgras verlijmt u heel eenvoudig één of meerdere kunstgrasbanen aan elkaar. U rolt de lijmband tussen de te verlijmen banen uit en verwijdert het deklaagje, waarna u de kunstgrasbanen stukje voor stukje eenvoudig aan elkaar bevestigt. Zelfklevende lijmband of kunstgrastape heeft de volgende voordelen:

 

  • - Direct te gebruiken
  • - Geen geklieder met twee componenten die eerst gemengd moeten worden
  • - Hoge kleefkracht
  • - Mooiste resultaat

  Zelfklevende lijmband: eenvoudig kunstgras banen verlijmen

De zelfklevende lijmband van BuitenGewoonKunstgras wordt geleverd op een rol van 5 meter lang en is 13 cm breed.

Meer informatie over het leggen van kunstgras en toepassing van zelfklevende lijmband vindt u hier: https://www.buitengewoonkunstgras.nl/aanleg/zelf-leggen/