U kiest waarschijnlijk voor kunstgras, omdat het minder onderhoud vergt dan natuurgras, maar ook omdat het mooi groen blijft in de winter. Onder alle weersomstandigheden blijft u gazon een strak gazon. De winters in Nederland zijn momenteel nauwelijks winters te noemen, maar stel dat het nu toch hard gaat vriezen of als er veel sneeuw is gevallen, hoe houdt het kunstgras zich dan?

Strenge vorst

We kunnen u geruststellen. Winterse omstandigheden zijn niet schadelijk voor uw kunstgras. Ook bij langdurige vorst zal het niet beschadigen, bijvoorbeeld door af te breken. Ook niet als u er op loopt. De vezels worden wel stugger door de lagere temperatuur, maar zullen niet knakken.

Sneeuw en ijzel

Is uw kunstgras bedekt door een laag sneeuw en ijzel en u wilt hier vanaf? Dan zult u wel een beetje op moeten letten. Als sneeuw is vast getrapt in het gras en zich zo een ijslaag heeft gevormd, kunt u deze beter niet handmatig verwijderen. Doet u dit wel, dan kunt u, per ongeluk met een messcherp stukje ijs de grasvezels beschadigen.

Rustig laten smelten

Het is ook eigenlijk niet nodig om dit ijs te verwijderen. U kunt het het beste rustig laten smelten. Eventueel kunt u, als het smelten u niet snel genoeg gaat, zout strooien om het proces te versnellen, maar doe dat slechts incidenteel. Zoutresten blijven daarbij namelijk achter in de tapijtrug. Hier werken ze de drainage van het gras tegen. Met als gevolg dat er plassen op uw gazon kunnen achterblijven.

Plastic sneeuwschuiver

Wilt u toch liever geen sneeuw op uw grasveld? Verse, zachte sneeuw kunt u van uw kunststofgazon verwijderen met een plastic sneeuwschuiver. Metalen sneeuwschuivers zijn hiervoor minder geschikt. Ze kunnen bramen bevatten en deze beschadigen het kunststof.