Het kopen van kunstgras is geen dagelijkse bezigheid. BuitenGewoonKunstgras helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Volg de onderstaande stappen en u kunt met een gerust hart tot aankoop van kunstgras overgaan.

1. Oriënteer uzelf eerst op de websites van de betere kunstgrasspecialisten.
 
2. Kijk op internet naar ervaringen van andere kopers.
 
3. Vraag kunstgrasstalen (vaak gratis) aan om eerst op het gemak te kijken, voelen en vergelijken (bijvoorbeeld hier).
 
4. Vraag bij onduidelijkheid om een REACH certificaat. Dit certificaat garandeert u dat het kunstgras op een verantwoorde wijze is geproduceerd en vrij is van zware metalen.
 
5. Kijk welke garantie van toepassing is. Garantie van meer dan 10 jaar op verkleuring door UV-straling is niet reëel, dit is namelijk technisch niet mogelijk.
 
6. Wees alert bij onrealistisch goedkope kunstgrasprijzen.
 
7. Let op als u coupons van verschillende breedte koopt. Er bestaat een aanzienlijk risico dat een rol van 2,0 meter een ander verfbad heeft gehad dan de rol van 4,0 meter met een ongewenst kleurverschil in uw gazon tot gevolg.
 
8. Let op met berekeningsmodules waar u lengte en breedte kunt invullen. Vaak bestelt u dan teveel kunstgras. Vraag bij twijfel of de kunstgrasaanbieder de benodigde hoeveelheid kunstgras voor u berekend. U voorkomt zo dat u teveel of te weinig kunstgras koopt.

9. Vergelijk ook de prijzen van de installatiematerialen van het kunstgras. Hier zitten grote verschillen in: u koopt goedkoop kunstgras, maar betaalt mogelijk teveel voor de onderdoek, kunstgrashaken en lijmband.

10. Controleer bij aanschaf of het geleverde kunstgras overeen komt met de kunstgrasstaal.

 
Heeft u desondanks nog moeite om uw keuze te bepalen? Neem contact met ons op.