Zo lang de ondergrond goed is (lees voor de juiste keuze ons vorige blog: Wat is de beste ondergrond voor kunstgras? kunt u van alles op het kunstgras plaatsen om uw tuinvreugde te vergroten. Trampolines zijn hierop geen uitzondering.

Ingraven

Bij het springen op de trampoline ontstaat veel druk op de grond onder de pootjes. Dit levert een grote belasting op kleine stukjes van het kunstgras. Hierdoor kan het gaan beschadigen. Daarom is ons advies: graaf de trampoline gedeeltelijk in. Dit is ook veiliger voor de kinderen. En zorg ervoor dat de trampoline rust op een tegel onder het kunstgras. Lagere trampolines kunt u natuurlijk ook helemaal ingraven. Hoe groter de trampoline, hoe dieper de kuil, omdat je met een grotere trampoline grotere sprongen kunt maken.

Houd het droog

Een punt van aandacht bij het ingraven van de trampoline is dat er bij een hoog natuurlijk grondwaterpeil, zoals bij veengrond, water in de put kan blijven staan. Dit water is de ideale voedingsbodem voor larven van muggen en vliegen en ander ongedierte. Een goede drainage helpt om dit te voorkomen.

Stabiele wand

De wand van de kuil heeft extra stevigheid nodig om te voorkomen dat deze inzakt. Deze kan worden gestabiliseerd met cement, steen of hout. Verder heeft het doek van de trampoline minimaal 10 centimeter ruimte nodig tot aan de grond in verband met de luchtdoorlating. De lucht moet onder de trampoline vrij kunnen bewegen. Wordt deze afstand te klein, dan is er een kans dat de lucht onder de trampoline vacuüm zuigt. Dit dempt de sprongen en verkleint dus het plezier.

Maak van uw eigen tuin een speelparadijs met kunstgras en een trampoline.