Ja, ook een kunstgrasgazon moet onderhouden worden. Maar, in vergelijking met natuurgras heeft u er natuurlijk veel minder werk aan. U hoeft niet te maaien of te mesten en ook het opvullen van kale plekken behoort tot het verleden.

Onkruid

Hoeveel onderhoud u moet plegen is afhankelijk van waar het kunstgras ligt. Een kunstgrasveld dat in de volle zon ligt, zal voornamelijk te maken krijgen met onkruid dat door de wind wordt achtergelaten. U kunt dit handmatig verwijderen of het gras besproeien met onkruidverdelger. Dit vormt geen gevaar voor de kunstgrasvezel.

Algen en mos

Ligt het gras in de schaduw, dan moet u, net als bij gewoon gras, rekening houden met alg- en mosvorming. U kunt dit op dezelfde manier bestrijden als bij natuurgras, namelijk door het één of twee keer per jaar te besproeien met algenverwijderaar. U kunt hiervoor natuurlijke middelen gebruiken of chemicaliën. Geen van beide tasten de kunstgrasvezel aan. Nadat het middel zijn werk heeft gedaan en onkruid, algen en mos zijn gedood, kunt u de resten eenvoudig weg borstelen met een tuinbezem.

Schoonspuiten

Mocht u een langere periode geen onderhoud hebben gepleegd aan de tuin en ziet uw gras er hopeloos uit, wanhoop niet! Neemt u contact op met Buitengewoon Kunstgras, waarschijnlijk is er nog wel wat aan te doen. Laat ons het gras met een extra zware hogedrukspuit schoonspuiten en u zult zien dat uw grasmat er enorm van opknapt.

Wateroverlast

Het kunstgras zelf laat voldoende water door, maar als de ondergrond eronder niet goed is, dan kunnen er plassen ontstaan op de grasmat. Deze plassen vormen geen gevaar voor het kunstgras zelf, maar langdurige wateroverlast vergroot wel de kans op algvorming en dergelijke. Deze kunt u verwijderen zoals eerder beschreven, maar zorgt u ervoor dat u ook de waterafvoer verbetert, anders blijft u aan de gang.

Bladeren

Het is verstandig om gevallen bladeren regelmatig te verwijderen met een hark of door middel van een bladblazer, want deze zorgen voor meer organisch materiaal op de mat en vergroten de kans op onkruid, algen en mos.

Heeft u specifieke vragen over het onderhoud van uw kunstgras, neemt u dan contact met ons op