Kunstgras zal in ons land door het jaar heen te maken krijgen met alle typen weersomstandigheden. Zon, (veel) regen, sneeuw, hagel, wind. Kan het kunstgras daar wel tegen?


Regen en kunstgras

Ja, kunstgras is weerbestendig. Zolang er geen langdurige plasvorming ontstaat op het gazon, zal ook overvloedige regenval, sneeuw of hagel bij het kunstgras geen problemen geven. Zorg wel voor een goede afwatering, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een goede ondergrond. Het is daarnaast beter als de grond iets schuin af loopt naar de zijkanten toe. Langdurige wateroverlast echter kan algvorming in het gras veroorzaken.


Vorst en kunstgras

Ook vrieskou is voor het kunstgras niet erg. De kunststofvezel zal niet bevriezen, zelfs niet bij twintig graden vorst. Rondom de vezels kan bij vochtige kou een laagje ijs ontstaan. Ook dit is geen probleem. U hoeft niet bang te zijn dat de vezel zal afbreken door een laagje ijs. Zodra sneeuw en ijs verdwenen zijn, heeft u weer zicht op een prachtig groen gazon. En dat is slechts één van de voordelen van kunstgras.

Over zon en kunstgras leest u meer in het blog: kunstgras en zomerhitte.