Zou u een zwembad langer dan een paar dagen op een gazon van natuurgras laten staan? Waarschijnlijk niet. Er zal van uw gras niet meer overblijven dan een kaal, geel lapje grond, zoals de tentplekken op een drukke camping. Met kunstgras kan dit wel!

Belasting

Een zwembad plaatsen op kunstgras is geen probleem. Door de grote belasting van het water zullen de vezels wel plat gaan liggen, maar dit is na verwijdering van het zwembad zo weer verholpen. Het maakt hierbij niet uit of ze een week of langer bedekt zijn. U kunt het gras even opborstelen, waardoor de vezels weer overeind gaan staan. Laat u het zwembad vrijwel permanent op het gras staan, dan kunnen de vezels hun veerkracht verliezen. Dit is te vergelijken met het effect van zware kasten op een vaste vloerbedekking.

Gesloten vezels

Ook chemicaliën, zoals chloor, die bij zwembaden gebruikt worden, hebben geen negatieve invloed op het kunstgras. Goedkoper of ouder kunstgras is vaak gemaakt van nylon. Deze vezels zijn open en kunnen daardoor wel vloeistoffen opnemen. Het gras van BuitenGewoonKunstgras echter bestaat uit gesloten kunststofvezels. Deze absorberen geen andere stoffen. Het materiaal zal niet worden aangetast door het chloor.

Drainage

Een punt van aandacht is wel het legen van het zwembad. Het gras kan, afhankelijk van de ondergrond, 60 liter per minuut per m2 afvoeren. Het is niet reëel om het bad in één keer op het kunstgras te legen. Zeker niet als de drainage van het gras te wensen over laat. De kans bestaat dan namelijk dat het gras gaat drijven. Laat u het zwembad met beleid leeg lopen, dan zult u merken dat het zwembad geen nadelige invloed heeft op uw kunstgras. Integendeel. Het zal juist het plezier in uw tuin vergroten.