Kunstgras Tuin

Hoogste kwaliteit NL kunstgras

Toont alle 12 resultaten

 • Lifegrass “Topper” is kwaliteitskunstgras met mosdraad en een realistische uitstraling
  Kunstgras Topper
  16,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Fris” heeft frisse kleuren en voelt erg comfortabel aan
  Kunstgras Fris
  18,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Zuiver” lijkt op natuurgras door zijn mooie kleurencombinatie
  Kunstgras Zuiver
  21,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Teder” is door zijn unieke matte, zijdeachtige kleur een product wat niet glimt
  Kunstgras Teder
  24,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Puur” is een vol en sterk kunstgras met de meest natuurlijke uitstraling
  Kunstgras Puur
  26,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Mild” is de zachtste kunstgrasmat uit de collectie en toch heel sterk
  Kunstgras Mild
  28,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Glorie” is een prachtig strakke grasmat en straalt klasse uit
  Kunstgras Glorie
  29,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Kunstgras Ecolette is een natuurlijke kunstgrasmat die super sterk is
  Kunstgras Ecolette
  30,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Droom” is een sterk, vol natuurgetrouw kunstgras
  Kunstgras Droom
  31,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Ultiem” is een kunstgras met een prachtige, wilde uitstraling door zijn 8 verschillende kleuren
  Kunstgras Ultiem
  36,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass “Uniek” is door zijn extra lange vezel en volume een zeer uniek met 7 verschillende kleuren
  Kunstgras Uniek
  37,95
  Bestellengratis sample aanvragen
 • Lifegrass ” Paradijs” is door zijn volle resoft garens en natuurlijke kleuren het absolute topproduct uit de collectie
  Kunstgras Paradijs
  39,95
  Bestellengratis sample aanvragen

Kunstgrasmat tuin

Wilt u graag een prachtig groen grasveld in uw tuin, maar heeft u geen tijd om iedere week het gras te maaien? Of heeft u misschien kinderen en huisdieren die graag op het gazon spelen, maar bent u er niet blij mee dat het gras er daarna zo gehavend uitziet? In al deze situaties biedt kunstgras in de tuin dé oplossing. Een achtertuin of voortuin met kunstgras is een perfecte oplossing voor iedereen die het hele jaar door van een prachtig, groen gazon wil genieten, zonder hier al te veel moeite aan te besteden.

Bij BuitenGewoon Kunstgras vindt u diverse soorten kunstgras van hoge kwaliteit in verschillende prijsklassen. Vraag een gratis kunstgras sample aan om te ontdekken welke soort het beste bij u past.

De voordelen van kunstgras in de tuin

Een tuin met kunstgras biedt veel voordelen ten opzichte van echt gras:

 • Waterdoorlatend & bestendig tegen vorst; het hele jaar door genieten van een groen gazon
 • Onderhoudsarm; weinig tot geen onderhoud nodig
 • Een natuurlijke uitstraling; bijna niet te onderscheiden van echt gras
 • Duurzaam mooi kunstgras; wij bieden tot maar liefst acht jaar garantie
 • Betaalbaar; u kiest zelf de kwaliteit, afmetingen en manier van aanleggen

Soorten kunstgrasmatten voor in de tuin

Elk soort kunstgrasmat kent zijn eigen toepassing. Zo is kunstgras met een korte vezel zeer geschikt voor toepassing in sport en spel. Kunstgrasmatten met langere vezels en een hoge dichtheid van de vezels per oppervlakte passen juist weer heel goed in tuinen met een luxe uitstraling. Is kunstgras geschikt voor een kleine tuin? Ja zeker, u kunt ook kunstgras leggen als u een kleine
tuin heeft. U kunt al kunstgras kopen van een meter breed bij Buitengewoon Kunstgras. Zo kunt u ook met minder ruimte, het hele jaar door genieten van een groen en mooi gazon.
Naast kunstgras voor in de tuin, kunt u bij Buitengewoon Kunstgras ook terecht voor goedkoop kunstgras, gekleurd kunstgras, kunstgras balkon en professioneel sport- en spelkunstgras.

Kunstgras in de tuin aanleggen

Wanneer u in uw eigen tuin een kunstgras terras aanlegt, geeft u deze niet alleen een fantastische uitstraling, maar heeft u ook een huisdier- en kindvriendelijk gazon. Doordat kunstgras onderhoudsarm is, houdt u extra veel tijd over om in uw tuin te genieten van zomerse dagen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, uw gazon blijft altijd groen.

Iedereen die een beetje handig is, kan zelf kunstgras aanleggen, maar voor een optimale kwaliteit adviseren wij u om een ervaren installateur in te schakelen voor het laten leggen van kunstgras. Met onze professionele legservice gebeurt de aanleg in één keer goed.

Toch kunstgras zelf leggen? Zorg, voordat u overgaat tot het leggen van kunstgras, voor een stabiele, egale en waterdoorlatende ondergrond. Gebruik hiervoor fijne steentjes en zand, waarop u een druk verdelend doek of foamplaat aanlegt. Op deze manier creëert u een stevige ondergrond waar geen onkruid doorheen groeit.

Hoe tuin met kunstgras onderhouden

Kunstgras is onderhoudsarm, maar niet 100% onderhoudsvrij. Tussen het ontspannen in uw tuin door, raden wij u aan om zo nu en dan uw kunstgras terras vrij te maken van bladeren en ander organisch materiaal. De makkelijkste manier om dit te doen is met een bladblazer, maar ook met een hark of harde bezem veegt u uw grasveld eenvoudig schoon. Zo zal er geen onkruid of mos ontstaan en blijft uw tuin met kunstgras prachtig groen.

Tip: Borstel het grasveld regelmatig, op deze manier blijven de grassprietjes mooi rechtop staan.

Nog meer weten over het onderhoud van kunstgras? Op onze website vindt u alle kunstgras informatie die u nodig heeft!

Gratis stalen aanvragen?

Weet u nog niet welke soort kunstgras het meest geschikt is voor uw tuin? Twijfelt u nog of u voor de extra zachte kunstgras moet gaan of voor de kunstgras soort met de natuurlijkste kleurencombinatie? Vraag dan nu gratis kunstgras stalen aan! Bij BuitenGewoon Kunstgras kunt u gratis stalen aanvragen om te ontdekken welke typen kunstgras het beste bij u past voor een mooi gazon.

Zorgeloos kunstgras kopen voor in de tuin bij BuitenGewoonKunstgras.nl

Kunstgras voor in de tuin bestellen, is een zorgeloze bezigheid bij BuitenGewoon Kunstgras. Wij begrijpen dat u jarenlang zorgeloos wilt kunnen genieten en bieden daarom ook tot maar liefst acht jaar garantie op uw kunstgras in de tuin.

De kunstgras collectie van BuitenGewoon Kunstgras

Wij hebben maar liefst twaalf verschillende soorten kunstgras in ons assortiment onderverdeeld in vier prijscategorieën? Met ons ruime assortiment vindt u altijd de kunstgras soort die past bij uw behoeften. Wat alle soorten van onze kunstgras voor de tuin  gemeen hebben, is de natuurlijke uitstraling, de uitstekende kwaliteit en de scherpe prijs. Benieuwd welke soort kunstgras het beste bij u past? Vraag dan een gratis kunstgras sample aan in onze webshop. Wilt u graag meer informatie over ons kunstgras voor buiten?

Neem contact met ons op via onze contactpagina of bel 015 240 01 34. Wij helpen u graag verder!

Goedkoop Collectie: kwaliteit kunstgras voor een kleiner budget

Onze Goedkoop Collectie is een echte budgettopper. Deze collectie bestaat uit drie soorten kunstgras: kunstgras topper, kunstgras fris en kunstgras zuiver. Kunstgras topper heeft de laagste prijs (€16,95 per m2). Kunstgras fris (€18,95 per m2) is net een klasse hierboven in uitstraling. Door de frisgroene tinten lijkt het altijd wel lente. Tot slot, kunstgras zuiver. Deze topper uit onze Goedkoop Collectie is verkrijgbaar voor €21,95 per m2.

Basis Collectie: luxe, natuurlijk en sterk

Met onze Basis Collectie zit u net een prijsklasse hoger, maar dit ziet u zeker terug in kwaliteit en uitstraling van het kunstgras. Deze collectie bestaat uit ook drie soorten kunstgras: teder, puur en mild. Kunstgras Teder (€24,95 per m2) is de zachtste soort uit de Basis Collectie. Kunstgras Puur (€26,95 per m2) is de grasmat met de meest natuurlijke uitstraling van onze basis collectie. Het is dan ook niet voor niets de populairste soort bij de vele klanten die een kunststof grasmat voor hun tuin kopen. En last but not least: kunstgras Mild (€28,95 per m2). Het geheim van deze soort kunstgras? Het heeft een natuurlijke kleurencombinatie.

Professioneel Collectie: voor een professionele uitstraling

Gaat u voor een professionele uitstraling? Dit doet u zeker met onze soorten glorie, ecolette en droom. Kunstgras Glorie zorgt letterlijk voor een glorieus zacht gevoel onder de voeten (€29,95 per m2). Prachtige kwaliteit en dat voor een zachte kunstgras prijs. Kunstgras Ecolette (€30,95 per m2) is een absolute klassieker: sterk, vol en zeer natuurgetrouw kunstgras. Een zeer populaire kunststof grasmat. Heeft 4 verschillende kleuren,  met volle en lange vezels (45 mm). En tot slot binnen de Professioneel Collectie: kunstgras Droom. De droom van een kunstgrasmat, voor een prijs van €31,95 per m2.

 

Luxe Collectie: het beste van het beste

Wilt u echt het beste van het beste kunstgras voor de tuin? Maak dan kennis met onze Luxe Collectie: ultiem, uniek en paradijs. Kunstgras Ultiem (€36,95 per m2) met 6 verschillende kleuren.  Het mooiste kunstgras door de lange vezel van 50mm en luxe uitstraling. Kunstgras Uniek (€37,95 per m2). Fraai kunstgras door de extra lange vezel van 49mm en luxe uitstraling. Tot slot de laatste soort uit onze luxe Collectie: Kunstgras Paradijs (€39,95 per m2) heeft een prachtige kleurencombinatie door zijn 4 verschillende kleuren en wel 65mm hoog!

 

Vraag nu onze gratis stalenbox aan

FAQ

Uitwerpselen van (huis)dieren zijn eenvoudig te verwijderen en schoon te maken met gewoon water. Het kunstgras verkleurt ook niet door urine en er blijft geen vervelende geur achter. Na een regenbui is uw gazon weer helemaal schoon.

Lifegrass® kunstgras is UV-bestendig en zal niet verkleuren. Het kunstgras is bestand tegen alle weersomstandigheden zoals zon, regen, sneeuw, vorst en behoudt haar natuurlijke uitstraling. U krijgt een garantie van 8 jaar op verkleuring (UV-garantie), buitensporige slijtage en scheuren.

Speciaal voor BuitenGewoonKunstgras.nl is het label Lifegrass® ontwikkeld. Dit luxe kunstgras is voor toepassing in de tuin ontworpen en lijkt zeer sterk op echt natuurgras.

Om u door de grassprieten het gazon nog te laten zien, hebben wij voor een overzichtelijke collectie met slechts 12 soorten luxe kunstgras samengesteld, onderverdeeld in 4 categorieën: Goedkoop, Basis, Professioneel en Luxe Collectie. Elke categorie bevat kunstgras van topkwaliteit met een variatie in uitstraling, poolhoogte, dichtheid, sterkte, duurzaamheid, kleur en natuurlijk prijs.

Tip: vraag onze gratis stalen aan voor een goed beeld en gevoel bij het kunstgras.

De breedte van een rol Lifegrass® kunstgras is altijd 4 meter. Tijdens de bestelling kunt u de benodigde lengte opgeven. Tevens is er een helpfunctie om u te assisteren bij het kiezen van de juiste lengte. Hierbij wordt rekening gehouden met de vleug (vezelrichting) van het kunstgras voor het mooiste resultaat en zo min mogelijk naden.

Let op: sommige aanbieders vragen u bij de bestelling de oppervlakte van uw gazon op te geven. Vervolgens wordt de door u opgegeven oppervlakte gedeeld door de rolbreedte (4m), waarna de benodigde lengte automatisch berekend wordt. Bij deze berekeningsmethode wordt geen rekening gehouden met de daadwerkelijke afmetingen van uw gazon. In onderstaand voorbeeld wordt dit nader toegelicht.

Stel: u wenst een kunstgras gazon van 3,5m breed en 3,5m lang. De oppervlakte is dan 3,5×3,5=12,25m2. In bovengenoemd geval krijgt u dan 12,25/4 = 3,06m kunstgras. Uw gazon is echter 3,5m lang. In dat geval zult u dan diverse delen moeten verlijmen.

Wij adviseren u dan een stuk kunstgras te bestellen van 3,6m lang (de rol is 4m breed), waardoor u een kunstgras gazon uit 1 stuk krijgt dat veel strakker oogt en veel eenvoudiger te leggen is. De 10 cm extra adviseren wij om eventuele snijverliezen op te vangen.

Download hier de PDF met meetinstructies

En…. natuurlijk kunt u altijd bellen of een e-mail sturen voor vragen en/of advies.

Een goede ondergrond vormt de basis van uw gazon. Wij raden een zandbed aan van maximaal 5 cm bestratingszand. Het zandbed dient goed afgetrild en geëgaliseerd te zijn. Op dit zandbed komt een stabiliserend onderdoek. Stabiliserend onderdoek voorkomt dat er wortels en/of onkruid door uw gazon komt en voorkomt deuken in uw gazon door spelen en/of springen op het kunstgras.

Kunstgras kan ik elke vorm worden gesneden. Let op: kunstgras dient u vanaf de rug (achterkant) te snijden met een scherp Stanleymes, zodat de vezels niet beschadigen.

De breedte van een rol kunstgras is altijd 4 meter. Wanneer uw tuin breder is dan 4 meter worden er 1 of meerdere banen met speciaal zelfklevende lijmband met elkaar verlijmd. Wanneer dit op de juiste wijze wordt uitgevoerd is dit niet zichtbaar. Overigens is dit niet moeilijk. In onze leginstructie staat stap voor stap beschreven hoe u dit kunt doen.

Lifegrass® kunstgras is onderhoudsarm en heeft dus weinig onderhoud nodig. Wij adviseren u om het kunstgras naar wens, tegen de vezelrichting in, op te borstelen, zodat de vezels mooi overeind blijven staan.

Bladeren kunt u gewoon met een hark of bladblazer verwijderen.