Er zijn verschillende materialen die u als ondergrond voor kunstgras kunt gebruiken. In dit blog komen ze allemaal aan de orde.

 

Puingranulaat

Puingranulaat is gezeefd puin uit de bouw. Het is grof onderin, fijner naar boven toe en gruis in de toplaag. Het is goed bruikbaar als ondergrond vanwege de waterdoorlatendheid en stabiliteit. U kunt er zeker van zijn dat een strak gazon glad blijft.

 

Zand

Voor kleine tuintjes is dit strakke gazon vaak niet nodig. Daarom kunt u hier volstaan met een ondergrond van zand. Dit materiaal zorgt er voor dat het kunstgras in beweging blijft, wat een natuurlijker effect heeft. Denkt u bij de toepassing van zand wel aan het gebruik van geotextiel als stabilisator.

 

Tegels

Een tegelvloer kan een uitstekende ondergrond voor kunstgras zijn. Van belang is dat de tegels goed tegen elkaar aan liggen. Zijn er grote voegen tussen de tegels, dan zult u waarschijnlijk het tegelpatroon door het gras heen gaan zien en dat is over het algemeen ongewenst.

 

Afwatering

Let u bij het leggen van de kunstgrasmat ook op de afwatering. Langdurige wateroverlast kan algvorming veroorzaken. Het is beter als de grond iets schuin af loopt naar de zijkanten toe.