Kunstgras Tuin

Hoogste kwaliteit NL kunstgras

Toont alle 8 resultaten

Kunstgrasmat tuin

Wilt u graag een prachtig groen grasveld in uw tuin, maar heeft u geen tijd om iedere week het gras te maaien? Of heeft u misschien kinderen en huisdieren die graag op het gazon spelen, maar bent u er niet blij mee dat het gras er daarna zo gehavend uitziet? In al deze situaties biedt kunstgras in de tuin dé oplossing. Een achtertuin of voortuin met kunstgras is een perfecte oplossing voor iedereen die het hele jaar door van een prachtig, groen gazon wil genieten, zonder hier al te veel moeite aan te besteden.

Bij BuitenGewoon Kunstgras vindt u diverse soorten kunstgras van hoge kwaliteit in verschillende prijsklassen. Vraag een gratis kunstgras sample aan om te ontdekken welke soort het beste bij u past.

De voordelen van kunstgras in de tuin

Een tuin met kunstgras biedt veel voordelen ten opzichte van echt gras:

  • Waterdoorlatend & bestendig tegen vorst; het hele jaar door genieten van een groen gazon
  • Onderhoudsarm; weinig tot geen onderhoud nodig
  • Een natuurlijke uitstraling; bijna niet te onderscheiden van echt gras
  • Duurzaam mooi kunstgras; wij bieden tot maar liefst acht jaar garantie
  • Betaalbaar; u kiest zelf de kwaliteit, afmetingen en manier van aanleggen

Soorten kunstgrasmatten voor in de tuin

Elk soort kunstgrasmat kent zijn eigen toepassing. Zo is kunstgras met een korte vezel zeer geschikt voor toepassing in sport en spel. Kunstgrasmatten met langere vezels en een hoge dichtheid van de vezels per oppervlakte passen juist weer heel goed in tuinen met een luxe uitstraling. Is kunstgras geschikt voor een kleine tuin? Ja zeker, u kunt ook kunstgras leggen als u een kleine
tuin heeft. Zo kunt u ook met minder ruimte, het hele jaar door genieten van een groen en mooi gazon.
Naast kunstgras voor in de tuin, kunt u bij Buitengewoon Kunstgras ook terecht voor goedkoop kunstgras, gekleurd kunstgras, kunstgras balkon en professioneel sport- en spel kunstgras.

Kunstgras in de tuin aanleggen

Wanneer u in uw eigen tuin een kunstgras terras aanlegt, geeft u deze niet alleen een fantastische uitstraling, maar heeft u ook een huisdier- en kindvriendelijk gazon. Doordat kunstgras onderhoudsarm is, houdt u extra veel tijd over om in uw tuin te genieten van zomerse dagen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, uw gazon blijft altijd groen.

Iedereen die een beetje handig is, kan zelf kunstgras aanleggen, maar voor een optimale kwaliteit adviseren wij u om een ervaren installateur in te schakelen voor het laten leggen van kunstgras. Met onze professionele legservice gebeurt de aanleg in één keer goed.

Toch kunstgras zelf leggen? Zorg, voordat u overgaat tot het leggen van kunstgras, voor een stabiele, egale en waterdoorlatende ondergrond. Gebruik hiervoor fijne steentjes en zand, waarop u een druk verdelend doek aanlegt. Op deze manier creëert u een stevige ondergrond waar geen onkruid doorheen groeit.

Hoe tuin met kunstgras onderhouden

Kunstgras is onderhoudsarm, maar niet 100% onderhoudsvrij. Tussen het ontspannen in uw tuin door, raden wij u aan om zo nu en dan uw kunstgras terras vrij te maken van bladeren en ander organisch materiaal. De makkelijkste manier om dit te doen is met een bladblazer, maar ook met een hark of harde bezem veegt u uw grasveld eenvoudig schoon. Zo zal er geen onkruid of mos ontstaan en blijft uw tuin met kunstgras prachtig groen.

Tip: Borstel het grasveld regelmatig, op deze manier blijven de grassprietjes mooi rechtop staan.

Nog meer weten over het onderhoud van kunstgras? Op onze website vindt u alle kunstgras informatie die u nodig heeft!

Gratis stalen aanvragen?

Weet u nog niet welke soort kunstgras het meest geschikt is voor uw tuin? Twijfelt u nog of u voor de extra zachte kunstgras moet gaan of voor de kunstgras soort met de natuurlijkste kleurencombinatie? Vraag dan nu gratis kunstgras stalen aan! Bij BuitenGewoon Kunstgras kunt u gratis stalen aanvragen om te ontdekken welke typen kunstgras het beste bij u past voor een mooi gazon.

Zorgeloos kunstgras kopen voor in de tuin bij BuitenGewoonKunstgras.nl

Kunstgras voor in de tuin bestellen, is een zorgeloze bezigheid bij BuitenGewoon Kunstgras. Wij begrijpen dat u jarenlang zorgeloos wilt kunnen genieten en bieden daarom ook tot maar liefst acht jaar garantie op uw kunstgras in de tuin.

De kunstgras collectie van BuitenGewoon Kunstgras

Wij hebben maar liefst 8 verschillende soorten kunstgras in ons assortiment. Met ons ruime assortiment vindt u altijd de kunstgras soort die past bij uw behoeften. Wat alle soorten van onze kunstgras voor de tuin gemeen hebben, is de natuurlijke uitstraling, de uitstekende kwaliteit en de scherpe prijs. Benieuwd welke soort kunstgras het beste bij u past? Vraag dan een gratis kunstgras sample aan in onze webshop.

Neem contact met ons op via onze contactpagina of bel 015 240 01 34. Wij helpen u graag verder!

FAQ

Uitwerpselen van (huis)dieren zijn eenvoudig te verwijderen en schoon te maken met gewoon water. Het kunstgras verkleurt ook niet door urine en er blijft geen vervelende geur achter. Na een regenbui is uw gazon weer helemaal schoon.

Lifegrass® kunstgras is UV-bestendig en zal niet verkleuren. Het kunstgras is bestand tegen alle weersomstandigheden zoals zon, regen, sneeuw, vorst en behoudt haar natuurlijke uitstraling. U krijgt een garantie van 8 jaar op verkleuring (UV-garantie), buitensporige slijtage en scheuren.

Speciaal voor BuitenGewoonKunstgras.nl is het label Lifegrass® ontwikkeld. Dit luxe kunstgras is voor toepassing in de tuin ontworpen en lijkt zeer sterk op echt natuurgras.

Om u door de grassprieten het gazon nog te laten zien, hebben wij voor een overzichtelijke collectie met slechts 8 soorten luxe kunstgras samengesteld. Elk kunstgras is van topkwaliteit met een variatie in uitstraling, poolhoogte, dichtheid, sterkte, duurzaamheid, kleur en natuurlijk prijs.

Tip: vraag onze gratis stalen aan voor een goed beeld en gevoel bij het kunstgras.

De breedte van een rol Lifegrass® kunstgras is altijd 4 meter. Tijdens de bestelling kunt u de benodigde lengte opgeven. Tevens is er een helpfunctie om u te assisteren bij het kiezen van de juiste lengte. Hierbij wordt rekening gehouden met de vleug (vezelrichting) van het kunstgras voor het mooiste resultaat en zo min mogelijk naden.

Let op: sommige aanbieders vragen u bij de bestelling de oppervlakte van uw gazon op te geven. Vervolgens wordt de door u opgegeven oppervlakte gedeeld door de rolbreedte (4m), waarna de benodigde lengte automatisch berekend wordt. Bij deze berekeningsmethode wordt geen rekening gehouden met de daadwerkelijke afmetingen van uw gazon. In onderstaand voorbeeld wordt dit nader toegelicht.

Stel: u wenst een kunstgras gazon van 3,5m breed en 3,5m lang. De oppervlakte is dan 3,5×3,5=12,25m2. In bovengenoemd geval krijgt u dan 12,25/4 = 3,06m kunstgras. Uw gazon is echter 3,5m lang. In dat geval zult u dan diverse delen moeten verlijmen.

Wij adviseren u dan een stuk kunstgras te bestellen van 3,6m lang (de rol is 4m breed), waardoor u een kunstgras gazon uit 1 stuk krijgt dat veel strakker oogt en veel eenvoudiger te leggen is. De 10 cm extra adviseren wij om eventuele snijverliezen op te vangen.

Download hier de PDF met meetinstructies

En…. natuurlijk kunt u altijd bellen of een e-mail sturen voor vragen en/of advies.

Een goede ondergrond vormt de basis van uw gazon. Wij raden een zandbed aan van maximaal 5 cm bestratingszand. Het zandbed dient goed afgetrild en geëgaliseerd te zijn. Op dit zandbed komt een stabiliserend onderdoek. Stabiliserend onderdoek voorkomt dat er wortels en/of onkruid door uw gazon komt en voorkomt deuken in uw gazon door spelen en/of springen op het kunstgras.

Kunstgras kan ik elke vorm worden gesneden. Let op: kunstgras dient u vanaf de rug (achterkant) te snijden met een scherp Stanleymes, zodat de vezels niet beschadigen.

De breedte van een rol kunstgras is altijd 4 meter. Wanneer uw tuin breder is dan 4 meter worden er 1 of meerdere banen met speciaal zelfklevende lijmband met elkaar verlijmd. Wanneer dit op de juiste wijze wordt uitgevoerd is dit niet zichtbaar. Overigens is dit niet moeilijk. In onze leginstructie staat stap voor stap beschreven hoe u dit kunt doen.

Lifegrass® kunstgras is onderhoudsarm en heeft dus weinig onderhoud nodig. Wij adviseren u om het kunstgras naar wens, tegen de vezelrichting in, op te borstelen, zodat de vezels mooi overeind blijven staan.

Bladeren kunt u gewoon met een hark of bladblazer verwijderen.