Bij kunstgras voor een particuliere tuin denkt u wellicht het eerst aan een prachtig groen gazon. Maar heeft u wel eens aan een eigen voetbalveldje in uw tuin gedacht?

Buitengewoon duurzaam

Een belangrijk voordeel van kunstgras boven natuurgras is natuurlijk het feit dat deze velden weinig tot geen onderhoud behoeven. Voetbal is een intensieve sport, waarbij het gras veel te verduren krijgt. Het kunstgras voetbalveld van BuitenGewoon Kunstgras is zeer slijtvast en heeft een lange levensduur.

Zelf aanleggen

Bij een relatief klein en eenvoudig veldje, bijvoorbeeld met een maatvoering van 8x4 meter, kunt u er voor kiezen het voetbalveld zelf aan te leggen. Omdat u dan een veld krijgt met de rolbreedte van het tapijt zijn lijm- en naadverbindingen niet nodig. Er zijn een paar aandachtspunten bij de aanleg van een kunstgras voetbalveld. Eventueel aanwezig natuurgras zal vooraf moeten worden verwijderd. Daarna moet de onderliggende grond gestabiliseerd en vlak gemaakt worden. Het is raadzaam om het veld iets te verlagen, waarbij een opstaande rand de bal beter in het spel houdt. Een stabiele, waterdoorlatende ondergrond van geotextiel gunt de spelers het beste spel. Het uitrollen van het gras en het pas snijden is vervolgens vrij simpel.

Prima stuit

BuitenGewoonKunstgras is ervaren met de levering van kunstgras voor voetbalvelden van particulieren. Het kunstgras dat voor voetbalveldjes wordt gebruikt is professioneel gras dat zorgt voor een prima stuit. Wij zijn ervaren in het aanleggen van kunstgras voetbalveldjes, compleet met doeltjes en belijningen. Wij adviseren u hierbij graag.