
Kunstgras vullen met zand?
Er zijn verschillende redenen om kunstgras op te vullen met zand. Zo kan het ervoor zorgen dat vezels beter overeind blijven staan of het kan de kunststofgrasmat verzwaren, zodat deze beter blijft liggen. Wat vindt BuitenGewoon Kunstgras van het gebruik van zand?
Vezels ondersteunen
Kunstgras bestaat uit flexibele kunststof vezels. Veel aanbieders van kunstgras beweren dat het kunstgras altijd opgevuld moet worden met zand om ervoor te zorgen dat de vezels omhoog blijven staan. Dit is echter niet noodzakelijk. Bij een goed gevormde vezel, blijft het gras overeind. Buitengewoon kunstgras levert dit kwalitatief hoogwaardige kunstgras, waardoor opvullen met zand niet nodig is.
Verzwaren
Een andere functie van zand is het verzwaren van de kunstgrasmat. Het kunstgras is op zichzelf vrij licht. Als de wind vrij spel heeft en onder de mat terecht komt, is het kunstgras zo gevlogen. Deze situatie zal zich niet vaak voordoen. De meeste gazons zijn omgeven door hagen, planten of schuttingen, waardoor de wind er geen vat op heeft. Dan is verzwaring van het kunstgras dus niet nodig.
Haringpennen
In die zeldzame gevallen dat de wind wel vat heeft op het gras, zijn er ook andere manieren om het gras op de plaats te houden. U kunt de kunstgrasmat langs de randen vastzetten met haken (vergelijkbaar met haringpennen) of een glasvezelnet onder het kunstgras bevestigen. Op die manier hecht het gras zich beter vast aan de ondergrond.
Minder onkruid
Buitengewoon Kunstgras is geen voorstander van zand als opvulmiddel. Het is zoals gezegd niet noodzakelijk en vergroot alleen de kans op onkruid in het gras. En u wilt toch juist minder onderhoud?