
Kunstgras en zomerhitte
Kunstgras kan best heet worden in de zomer. Kan dat kwaad?
Kunstgras houdt warmte vast
Een verschil tussen kunstgras en natuurgras is, dat kunstgras warmte vasthoudt. Dit komt, doordat de kunstgrasvezels worden getuft in zwart doek met een onderlaag van latex. Dit absorbeert de warmte, terwijl ook de kunstgrasvezels zelf warmte vasthouden.
Garantie op kleur
Op een zonnige dag hoeft u niet bang te zijn voor het effect hiervan op uw kunstgras. De zon zal uw gras niet aantasten, hoe heet het ook wordt. De kunstgrasvezels zijn kleurvast en in onze omgeving, waar de UV kracht nog niet zo sterk is, krijgt u daarom een garantie van wel acht jaar op de kleur. Ook zal hitte het kunststof niet oplossen of week maken.
Kunstgras is snel droog
In de lente is lopen op het door het eerste zonnetje verwarmde kunstgras heerlijk. U zult merken dat de ochtenddauw snel is verdampt, sneller dan bij natuurgras. Maar in een hele hete zomer is het een ander verhaal. In de volle zon kan de temperatuur van het kunstgras oplopen tot ruim 40 graden. Hierbij zult u uw voeten niet verbranden, maar het kan wel heet aanvoelen. Toch geldt hierbij ook: het kan voor het gras geen kwaad.
Koelen
Vindt u dat het gras op een hete dag te veel warmte uitstraalt, dan is het mogelijk om het kunstgras te koelen door met water te sproeien. Daarnaast kunt u het warmte absorberende effect eventueel verminderen door de grasmat op te vullen met zand. Maar Buitengewoon Kunstgras is geen voorstander van het gebruik van zand. Dit vergroot namelijk de kans op onkruid aanzienlijk en daarmee de noodzaak voor onderhoud.