
Is kunstgras veilig?
Kunstgras veilig verklaard door RIVM
Het RIVM heeft na onderzoek verklaard dat sportkunstgrasvelden, die zijn verstevigd met rubbergranulaat, verantwoord zijn voor hun sportieve doeleinden. De stoffen uit het rubbergranulaat komen in slechts héél kleine hoeveelheden vrij. Volgens het RIVM rapport is een schadelijk effect op de gezondheid verwaarloosbaar. Iedereen kan dus weer met een gerust hart een potje voetballen.
Waarom rubber in sportkunstgras?
Sportkunstgras krijgt veel te verduren. Tientallen verhit rondrennende mensen, die met noppenschoenen allerlei onverwachte bochten maken, dan moet het kunstgras dezelfde spel eigenschappen hebben als natuurgras. Daarom wordt sportkunstgras vaak ingestrooid met rubbergranulaat korrels. Deze zorgen voor extra schokabsorptie en glijden mee tijdens een sliding. Dit maakt het sportgrasveld natuurlijker en duurzamer belastbaar.
Kunstgras verzwaren met instrooizand
Instrooizand is een andere oplossing om kunstgras te verstevigen. Het ingestrooide, speciale quartz zand is vooral op winderige locaties of op heuvels een mooie oplossing. Quartz zand vormt een stabiel laagje onderin de grasmat en het extra gewicht houdt de kunstgrasmat mooi op zijn plek. Een nadeel van invulzand is dat er makkelijker onkruid op groeit. En veel mensen houden juist van een kunstgras tuin omdat het zo prettig onderhoudsvrij is.
Mosdraad in BuitenGewoon Kunstgras
Bij BuitenGewoon Kunstgras gebruiken we nooit rubber korrels voor onze tuin of landscape grassoorten. Alleen bij voetbalvelden, want dan pas is het nodig. We gebruiken zelfs liever geen invulzand. Hoe minder onderhoud aan uw kunstgrasmat, hoe beter. Wel gebruiken we veel mosdraad. Dat zijn krullende, natuurlijk ogende draadjes in verschillende natuurtinten die onderin de grasmat wonen. Ze houden de kunstgrasvezels keurig omhoog en vullen de grasmat mooi op. Zo krijgt uw grasveldje zijn volle, natuurlijke uitstraling. Perfect voor in uw tuin en veiliger wordt het niet!